Gratis verzending vanaf €100,-

Slow Calendar

€34,95

De Slow Calendar helpt je te vertragen en te voelen wat er speelt; in de natuur en in jou. Zodat je op een dieper niveau contact kunt maken met jezelf en de wereld om je heen.

Gezien bij

Waarom deze kalender?

Steeds meer mensen voelen de behoefte aan meer flow in hun leven. We zijn in onze moderne maatschappij, waar het denken en doen zo centraal staat, geneigd om continue door te rennen. Alles gaat in een hoog tempo en veel mensen ervaren stress. Herkenbaar?

We zijn vergeten dat wij als mensen onderdeel zijn van de natuur en dat de natuurlijke cycli dagelijks invloed op ons hebben. Ze laten ons zien wanneer we mogen versnellen, vertragen of gewoon zijn. Op een bepaald niveau leven we nog in dit ritme, maar veelal zijn we deze connectie verloren. 

 

Vertragen

Gelukkig is er ook een andere beweging gaande; het collectief bewustzijn groeit en steeds meer mensen voelen de behoefte om de connectie met de natuur te herstellen. En dat is een mooie ontwikkeling, want juist die connectie kan ons helpen om ook de connectie met onszelf te versterken. 

Misschien voel jij dat diep van binnen ook al en wil je daar meer mee doen, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Of ben je hier al mee bezig en voel je de behoefte aan een dagelijkse reminder.

Ik merkte dat ik het stiekem automatisch al best wel deed, maar wat een mooie bevestiging dat ik luister naar wat ik nodig heb. Het is heerlijk om er verdieping in te krijgen en een soort van goedkeuring. Ik vind het hele waardevolle informatie die veel breder bekend mag zijn.”

– Froukje Klop –

Wat brengt het je?

  • Je leert meer over het ritme van de energetische seizoenen en het leven met de maan
  • Je krijgt meer inzicht in jezelf en je natuurlijke ritme 
  • Je ervaart hoe je het ritme van de seizoenen en de maan kunt gebruiken voor jouw natuurlijke flow
  • Een jaar lang inspiratie en een dagelijkse reminder om in te checken bij jezelf 
  • Ruimte voor zelfreflectie en intenties

Wat kun je verwachten?

  De Slow Calendar is anders dan andere kalenders en niet bedoeld om je to do’s op te schrijven. In plaats van vellen met data,  bestaat de Slow Calendar uit 12 kaarten voor de 12 maanden, verdeeld over de seizoenen. Iedere maand heeft een eigen thema, op basis van de energetische seizoenen, de vijf elementen en de nieuwe maan, die jou uitnodigen om te voelen wat er op dat moment voor jou speelt.

12 maanden en kaarten: februari 2021 – januari 2022 
+ een bonusmaand: januari 2021

Wil je de Slow Calendar in een grotere oplage bestellen, bijvoorbeeld als relatiegeschenk? Leuk! Neem even contact op via hello@slowcalendar.nl en dan bespreken we de mogelijkheden.

Yin Yang

Het ritme van de energetische seizoenen is gebaseerd op de oude wijsheden uit het taoïsme en de I-Tjing èn werken net iets anders dan wij gewend zijn. De seizoensindeling zoals wij die kennen is gebaseerd op de stand van de zon ten opzichte van de aarde. Energetisch gezien wordt deze indeling gebaseerd op de verdeling van de yin- en yang energie.

5 seizoenen, 5 elementen

Volgens de oosterse wijsheden start de lente in februari en daarmee ook de Slow Calendar. Ieder seizoen brengt zijn eigen energie met zich mee, zijn eigen tempo, zijn eigen ritme. Wij hebben de wijsheden uit de I-Tjing gecombineerd met de Chinese vijf-elementenleer om nog meer duiding te geven aan niet vier, maar vijf seizoenen, met ieder een eigen element.

Leven met de maan

Bewust omgaan met de maancycli geeft verdieping aan je leven. De maan is verbonden met onze planeet en wij met haar. De energie van de nieuwe maan komt vaak overeen met de energetische seizoenen, en soms is er juist een contrast. Een stukje magie die waardevol is om je bewust van te zijn, omdat de nieuwe maan een fase is waarin je intenties kunt zetten om jouw dromen te realiseren én om nog meer flow te ervaren in je leven.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de energetische seizoenen ging er een wereld voor mij open. Ik was vergeten dat ook wij de natuur zijn en beïnvloed worden door de seizoenen. Sinds ik hier over geleerd heb pas ik dit toe in mijn werk en mijn leven en ervaar veel meer flow dan ervoor.”

– Johanna Mager –

Uniek ontwerp & symboliek

Een mooi A5-formaat en kleuren die volledig aansluiten bij het seizoen en de elementen. De cirkels en de kleuren geven op visuele wijze duiding aan de verschuiving van de yin- en yang energie. Ze inspireren je tot volledige expansie in de zomer en volledig naar binnen keren in de winter. 

Met liefde voor de aarde gemaakt

Om de impact van de kalender te minimaliseren, is deze gedrukt op duurzaam papier van We Love Recycled op basis van o.a. hennep. De inkt is op basis van soja en het voetje van onbewerkt FSC-gecertificeerd beukenhout. Jouw kalender wordt bezorgd door de Fietskoeriers in een verpakking gemaakt van graspapier.